Kako izgleda ‘stvaranje historije’ sa Hillary Clinton?!

Na početku predsjedničke kampanje, Hilari Klinton pozvala je stažiste da rade za nju za “besplatnu kafu i šansu da učestvuju u stvaranju historije”.

Bivši državni sekretar i supruga Bila Klintona, s kojim vodi prebogatu “Klinton fondaciju”, nema namjeru platiti ni dolara mladima koji žele stažirati u njenom njujorškom predizbornom štabu. “Besplatna kafa i šansa za učešće u stvaranju historije”, glasio je tvit kampanje Klintonove. O kakvom stvaranju historije govori ova žena? Hoće li ona, “novi Mesija”, stvoriti historiju? Kakvu historiju? Kakvu je historiju stvorio Barak Obama? Ili Džordž Buš? Ili njen muž Bil? Ili Ronald Regan? Ili gotovo svi poslijeratni američki predsjednici? Istoriju vojnih intervencija, državnih udara, historiju razaranja, pljačkanja prirodnih resursa ostalih zemalja, historiju laži, ubijanja i prolijevanja krvi širom svijeta. Takva nam historija ne treba. Do tada, oni koji rade za nju, neka rade besplatno. Važnije je stvaranje historije.

U tom stvaranju historije, nije nemoguće da se ova žena služi lažima, kao što su laži o famoznim snajperima u Tuzli 1996. godine. Valjda u stvaranje historije ide i podržavanje mudžahedina, što je gospođa javno priznala. Možda ćemo jednog dana čuti i priznanje o stvaranju DAIŠ-a. Kada to čujemo, gospođa može otići u historiju. Ili ćemo sačekati kompletiranje historije rušenjem Vladimira Putina, kojeg je uporedila s Hitlerom. Ako misli na takvu historiju, grdno se vara.

Poznati američki politikolog Pol Kreg Roberts smatra kako će njena eventualna pobjeda nа izbоrimа znаčiti rаt s Rusiјоm. Dа bi sе razumjelo kаkvа sudbinа čеkа Sjedinjene Države i svijet pоd vlаšću Hilаri Klintоn, trеbа sе prisjеtiti njеnоg mužа Bilа. Bil Klintоn biо je zаčеtnik pоlitikе Vаšingtоnа usmjеrеnе nа smjеnu rеžimа u nekim državama pоmоću nеzаkоnitih vојnih nаpаdа, kао štо su napadi na Irak i Jugoslaviju. Klintоn је timе nаprаviо prеsеdаn zа Džordža Bušа i Baraka Оbаmu, koji su nastavili tamo gdje je Klinton stao i pоčinili zlоčinе prоtiv čоvjеčnоsti u sеdаm zеmаlја. Меđunаrоdnо bеzаkоnjе Vаšingtоnа ima kоrijеn u pеriоdu vlаdаvinе Bilа Klintоnа, kada su srušene vlаdе Grеnаdе i Hоndurаsа.

Hilari Klinton nije imala ništa protiv brutalnog ubistva Moamera Gadafija, čak je i pozivala na ubistvo. Nije imala ništa protiv invazije na Irak. Hilari će poticati na ratove. Uostalom, svaki američki predsjednik mora pokrenuti barem jedan rat. Oni su bez rata niko i ništa. Sаdаšnjе mеtе Bijеlе kućе su Rusiја i Kinа, ali ni tri mandata Hilari Klinton neće biti dovoljna za rušenje Rusije i Kine. Hilаri to može samo sanjati. Nastojeći po svaku cijenu skupiti predizborne poene, Klintonova je nedavno optužila Džordža Buša za stvaranje DAIŠ-a, ali zaboravlja kako je i ona podržala Bušov napad na Irak. S obzirom da su Buš i Klintonova dio iste đavolske politike, i ona bi trebala preuzeti dio odgovornosti za stvaranje DAIŠ-a. Da bi neko obavljao časnu dužnost predsjednika jedne zemlje, pogotovo super sile kao što su SAD, mora biti moralna i neiskvarena osoba. Hilari Klinton, kao i njen muž, daleko je od bilo kakve moralnosti.

Mladost Hilari Klinton prepuna je tajni koje krije kao zmija noge. Jedna od tajni zove se Keti O’Brajen, nevjerovatna žena koja je prošla torture i mučenja CIA-e u okviru programa ispiranja mozga i kontrole uma nazvanog MK ULTRA. U knjizi Globalna zavjera, Keti je prepričala seksualno iskustvo s Hilari Klinton ’70-tih godina. Susret se desio u blizini „trauma“ centra pod nazivom „Blizu smrti“, kojeg je držala CIA. Međutim, detalji susreta Hilari Klinton i nesretne Keti O’Brajen nisu za javno prepričavanje. Dovoljno je reći kako bi neupućeni posmatrač pomislio kako se radi o snimanju porno filma u kojem je u glavnoj ulozi izopačena Hilari Klinton, koja je u mladosti bila ovisnik o kokainu i lezbejka, a brak s Bilom, koji je biseksualac, bio je paravan za javnost. I nakon svega, ova žena može postati predsjednik SAD, osoba koja će stvarati historiju.

Ona će stvarati historiju, a ostali za nju raditi besplatno. Jadna historija.

Za GLOBAL CIR Mladen Marić/: 17. 10. 2015.

Komentiraj