AUTORICA ANNE RICE NAJAVILA: “Vampirske hronike” se vraćaju na male ekrane

Prije nego su na velikim platnima zasijali Edward Cullen i njegova družna vampira iz „Sumrak sage“, žanrom su vladali krvopije „Vampirskih hronika“ autorice Anne Rice.

Serija knjiga o vampirima počela je 1976. godine s prvim romanom „Intervju s vampirom“, sa glavnim likom Lestatom, dobrostojećim Francuzom iz 18. stoljeća koji postaje vampir. Ta serija do sada sadrži 11 knjiga, a krajem godine se očekuje izlazak posljednjeg, 12. romana.

Prva knjiga „Intervju s vampirom“ adaptirana je za filmsko platno 1994, a glavne uloge su tumačili Tom Cruise i Brad Pitt.

Autorica Anne Rice objavila je na Facebook profilu kako je povratila prava na ekranizaciju ove serije romana i planira Lestata i ekpiu donijeti na male ekrane.

– Filmska prava „Vampirskih hronika“ su ponovno u mojim rukama. Ne mogu biti više uzbuđena nego što jesam. Sada je moj san vidjeti Lestata, Louisa, Armanda, Mariusa i ostatak plemena u televizijskoj seriji najbolje kvalitete. U ovo Zlatno doba televizije, takva serija je pravi način da se prikaže čitava priča o ovim vampirima.

Zajedno sa sinom Christopherom ću razviti scenarij za pilot epizodu kao i detaljnu skicu za seriju, koja će vjerno prikazati Lestatovu priču kako je prikazana u knjigama, sa svim situacijama koje čitatelji očekuju – napisala je Anne Rice.

Također je poručila kako planiraju započeti ekranizaciju s događajima iz knjige „Vampir Lestat“.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj