NE PODNOSI GLAMUR: Adele želi skromno vjenčanje

Adele ne podnosi glamur i zato će imati skromno vjenčanje. Iako na bankovnom računu ima oko 130 miliona dolara, popularna britanska pjevačica odlučna je da svoju reputaciju skromne žene održi i kada je u pitanju vjenčanje. Pop-diva, uprkos bogatstvu, planira da se za svadbu sa Simonom Koneckijem ne rasipa novcem. Ona želi jednostavnu ceremoniju na kojoj će ispoštovati britanske običaje.

Prioriteti u životu

“Nije u pitanju da li je Adele škrta. Ona to nije i može da plati vjenčanje kakvo god poželi, ali ona jednostavno ne podnosi glamur. Želi jednostavno englesko vjenčanje s kobasicama, krompirom i zabavom u nekom pabu, gdje će se svi lijepo zabaviti”, rekao je prijatelj pop-dive. Adele i Simon su u vezi pet godina i imaju trogodišnjeg sina Angela, a par se vjerio prije mjesec.

Slavna pjevačica je nedavno još jednim potezom jasno stavila do znanja svima šta su joj prioriteti u životu, kada je najavila da će stopirati karijeru sve dok njen sin ne odraste. Adele i njen partner Simon konačno su donijeli odluku i da svoju vezu ozvaniče. Riješili su da je sada pravo vrijeme za veliki korak naprijed. Nećete vidjeti Adele da šeta sa ogromnim dijamantnim prstenom na ruci, to nije njihov stil. Ne žele vjeridbi da pridaju veliki značaj, ali su riješeni da uskoro stanu pred oltar. Adele i Simon počeli su romansu u ljeto 2011, a već u oktobru naredne godine dobili sina. Posljednji album pjevačice “25” postao je najbrže prodavani u historiji Velike Britanije, zahvaljujući kojem je britanska pjevačica prošle godine zaradila 33 miliona eura, čime je svoju štednu knjižicu napunila do 95 miliona eura. Ovaj album je samo u prvoj sedmici od objavljivanja prodat u tri miliona primjeraka širom svijeta.

Zavidna karijera

Adele Laurie Blue Adkins (Tottenham, 5. maj 1988), poznatija kao Adele, engleska je pjevačica, tekstopisac, muzičarka i multiinstrumentalistica. Dobitnica deset Grammya, četiri Brit Awards, četiri American Music Awards, Zlatnog globusa i nagrade Oscar, između ostalih. Adele je ponuđen diskografski ugovor od XL Recordingsa nakon što je njen prijatelj objavio njenu demo-snimku na MySpace, 2006. Njen debitantski album, “19”, izdan 2008, naišao je na komercijalni uspjeh, te je bio dobro primljen od kritike.

 Adele i Simon Konecki - Adele ne podnosi glamur, želi skromno vjenčanje
Adele i Simon Konecki

Album je ostvario četverostruku platinastu nakladu u Velikoj Britaniji i dvostruku platinastu nakladu u SAD-u. 2009, na dodjeli prestižnih nagrada Grammy, osvojila je nagradu za najboljeg novog umjetnika i najbolju žensku vokalnu izvedbu. Drugi studijski album, “21”, objavljen je 2011.

Album, hvaljen od kritike, nadmašuje uspjeh prvog, osvojivši šest Grammy nagrada u 2012, uključujući nagradu za album godine, izjednačavajući rekord za najviše osvojenih Grammya neke ženske muzičarke u jednoj noći. Godine 2013. osvojila je Oscar i Zlatni globus za najbolju originalnu pjesmu “Skyfall”, napisanu za film istoga imena, iz serijala “James Bond”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj