(VIDEO) MERYL STREEP: Izbjegavam krajnosti, uvijek igram višeslojne likove!

Američkoj glumici Meryl Streep ne sviđaju se uloge crno-bijelih, odnosno pozitivnih i negativnih likova već višeslojne uloge, rekla je za Sueddeutsche Zeitung.

“Čak i u vrlo ozbiljnim i dramatičnim likovima uvijek možete pronaći naznaku humora. Suprotno tome, gotovo u svim likovima koji na prvu djeluju duhovito i zabavno, ima nečeg mračnog. Zapravo, kada biram uloge, najčešće izbjegavam krajnosti”, kazala je Meryl Streep.

Trostruku dobitnicu najprestižnije glumačke nagrade – Oscara, hrvatska publika ima priliku vidjeti u filmu ‘Florence Foster Jenkins’ kojI se upravo prikazuje u kinima, a u njemu utjelovljuje nenadarenu, ali bogatu opernu pjevačicu.

Ona je i odlična pjevačica, što je dokazala u mjuziklima ‘In the Woods’ i ‘Mamma mia’, a potom i u filmu ‘Ricki And the Flash’ u kojemu je glumila rokericu, a na satove gitare i pjevanja išla je kod Neila Younga.

Istaknimo kako je Meryl Streep devet puta ‘osvojila’ filmsku nagradu Zlatni globus, a 8. siječnja će primiti počasnu nagradu Cecil B. DeMille Award.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj