(VIDEO) NEĆE SE POJAVITI: Dilan poslao govor koji će biti pročitan na dodjeli Nobelove nagrade!

Bob Dilan koji je prošlog mjeseca rekao da neće učestvovati na ceremoniji dodjele Nobelove nagrade u Stokholmu zbog “prethodno dogovorenih obaveza”, poslao je govor koji će biti pročitan u njegovom odsustvu, saopštila je Akademija.

Švedska Akademija je na Tviteru takođe saopštila da će Peti Smit, kantautorka i spisateljica, izvesti jednu od Dilanovih pjesama “A Hard Rain’s a-Gonna Fall,” u njegovu čast. Smit koja ima 69 godina, i koja je 2010. godine osvojila nagradu National Book Award za memoare “Samo djeca”(“Just Kids”), povremeno sarađuje sa Dilanom, a sebe smatra dugogodišnjim njegovim fanom. Ni organizatori, a ni Dilan nisu još uvijek saopštili ko će pročitati njegov govor na banketu, koji će biti održan poslije ceremonije u subotu.

Bob Dilan (75), američki pjevač i tekstopisac dobio je Nobelovu nagrade za književnost, kako je obrazložila Akademija “jer je kreirao novi poetski izraz u američkoj poetskoj tradiciji”. Otkako je proglašen dobitnikom Nobelove nagrade za književnost, Bob Dilan prilično je izignorisao cijelu stvar. Naime, reagovao je u svom tipičnom ‘fazonu’ – tako što nije nikako reagovao, barem u početku. Bob Dilan je poslije “premišljanja” potvrdio Švedskoj kraljevskoj akademiji nauka da prihvata Nobelovu nagradu za književnost.

Nobelov komitet je saopštio da ne želi vršiti pritisak na američkog muzičara i pjesnika i da samo od njega zavisi da li će se pojaviti na ceremoniji dodjele nagrade.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj