IZBJEGLI ‘SDA ZAMKU’ U MOSTARU: Neće u nacionalne torove!

U Mostaru je danas održan sastanak nekoliko stranaka kako bi se razgovaralo o rješenjima za ovaj grad. Sastanak je organizovala SDA. Iz SDP BiH informišu javnost da njihovi predstavnici nisu učestvovali na pregovorima o pitanju rješenja održavanja izbora u Mostaru.

– I pored naše želje za nastavkom pregovora, jer smatramo da je interes Mostara i njegovih građana iznad svega, SDA je željela iskoristiti našu dobru volju i građane Mostara za stvaranje nacionalnih pregovaračkih blokova.

Javno smo pozvali SDA da, pored već pozvanih stranaka, na pregovore pozovu i sve ostale partije koje imaju kapacitet odlučivanja u Parlamentu BiH, a kako se to nije desilo, postalo je sasvim jasno da SDA želi pod izgovorom otvaranja pregovora, formirati nacionalni blok za pregovore.

Nismo i nikada nećemo pripadati nacionalnim blokovima i naš blok je jedino Mostar i svi njegovi građani. SDP BiH je partija svih građana i nikome nećemo dozvoliti da nas svrstava u ovaj ili onaj nacionalni blok – saopćeno je iz SDP BiH.Predsjednik Građanskog saveza Reuf Bajrović kaže da je očito da “SDA više i ne zna kako da laže javnost.“

„Oni su sa HDZ-om pet godina blokirali rješenje i meni je smiješno da oni pokušavaju takvo nešto i uopšte biću izenađen ako se iko od ovih stranaka koje sebe nazivaju ljevicom, odazove“, rekao je Bajrović.Naša stranka je prva  poručila da nije spremna sudjelovati u ovim razgovorima bez prisustva predstavnika svih parlamentarnih stranaka.

 

(Global CIR/Vijesti.ba)

Komentiraj