(VIDEO) ODBRANIO IBF TITULU: Joshua pomeo Molinu i 18. nokautom u 18. borbi pozvao Klička na megdan

Britanski bokser Anthony Joshua nokautom nad Amerikancem Ericom Molinom u trećoj rundi odbranio je titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po IBF verziji.

Joshua (27) je u meč ušao sa obećanjem da će publika u Manchesteru vidjeti nokaut. Obećanje je i ispunio. A šta se drugo moglo očekivati od gromade koja je meč dočekala sa 17 borbi u karijeri pri čemu je svaku pobijedio nokautom.

Molina (34) je u meč ušao sa skorom 24-3 što je dobro, ali se znalo ko je favorit. Ko je “alfa” na terenu vidjelo se od prve sekunde – Joshua je dominirao, Molina se branio.

Britanac je u prve dvije runde strpljivo čekao šansu i nije uspio uputiti teške udarce, a onda je u trećoj rundi dočekao prostor za ubojitu desnu ruku kojom je oborio Molinu. Bilo je jasno ko će slaviti, samo je bilo pitanje vremena. Molina se pridigao i odlučio nastaviti meč, ali nakon desetak sekundi uslijedila je serija udaraca Britanca i sudija je prekinuo meč.

Takav ishod značio je samo jedno – 29. aprila naredne godine Joshua će se sastati sa Vladimirom Kličkom na kultnom Wembleyju. Bit će to ujedno i borba za WBA pojas, tako da će pobjednik postati vlasnik WBA i IBF pojasa teške kategorije.

Nakon Joshuine pobjede, Kličko je izašao u ring i obojica su kratko razgovarala sa spikerom. Najavili su veliku borbu u kojoj se Kličko pozvao na svoje ogromno iskustvo, a Joshua u svoje samopouzdanje i rad.

 

(Global CIR/Klix.ba)

Komentiraj