‘FADO’ NA BALKANSKI NAČIN: Amira Medunjanin po treći put oduševila u Sava centru!

Fantastična Amira Medunjanin je, po treći put u svojoj karijeri, održala koncert u Sava centru koji je bio dupke pun, a spektakl koji je potrajao više od dva sata, sasvim sigurno, dugo neće biti zaboravljen. 

Moderna interpretatorka sevdaha čiji opus, valja to uvijek naglasiti, seže i izvan granica Bosne i Hercegovine, iskreno je, i ovoga puta, priznala publici da ima tremu, no, čini se da ju je, uz sjajnu sviračku ekipu, i ponajviše, obožavaoce željne njenog glasa i specifične emocije, lako prevazišla.

Amira je, ovom prilikom, promovisla novi album „Damar“, a koncert je počeo upravo jednom od dvije autorske pesme sa ovog izdanja,  na prvo slušanje osvajajućom “Pjevat’ ćemo šta nam srce zna”. Zanimljivo, svjetla su se u dvorani ugasila samo tri minuta poslije zvaničnog termina za početak koncerta.

Beskrajno šarmantna umetnica nas je i ovoga puta na sebi svojstven način vodila kroz muzičko blago davnih vremena na ovim prostorima, stapajući setu, nostalgiju, ali i autentičnu duhovitost u jedinstven, prepoznatljiv doživljaj. Bila je i svojevrsni istorijski vodič – ko bi ikad pomislio da su mogli da postoje čikaški tamburaši, i to, da sve bude čudnije, 1942. godine ?! Tako kaže istorija pesme “Vjetar ružu poljuljkuje”.

Ceo Sava centar se u jedan glas pretvorio kad je Amira zapevala, kako je rekla, “zagrebačku sevdalinku” – zapravo, legendarnu baladu “Azre” – “Ako znaš bilo što”.

Kako je koncert odmicao, aplauzi upućeni pevačici bivali su sve glasniji. Kulminacija je usledila na bisu, kad je Amira, posle druge otpevane autorske teme, naslovnog “Damara”., uz Šantićeve stihove priredila trenutke za nezaborav. Prvo – “Emina”, pa posveta pokojnoj Jadranki Stojaković (“Što te nema”).

 

(Global CIR/srbijadanas.com)

 

Komentiraj