VUČIĆ DEMONSTRATIVNO NAPUSTIO BRISEL, STIGLE REAKCIJE IZ SRBIJE: Hrvatska nema dobre namjere!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocijenila je večeras da to što je Hrvatska ostala pri stavu da blokira otvaranje poglavlja 26 u pristupnim pregovorima Srbije sa EU, pokazuje da ta zemlja nema dobre namjere. 

– Srbija je sve vrijeme bila vrlo strpljiva, sve što je trebalo da se radi, da se uskladimo sa evropskim standardima i sa poglavljima, mi zaista vrijedno radimo. To kažu sve institucije Evrope. Mislim da ovo zaista nije način – rekla je Mihajlović.

Govoreći o tome što je veći deo delegacije Srbije, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, napustio Brisel jer je Hrvatska ostala pri stavu da blokira otvaranje pregovaračkog poglavlja 26, koje se bavi kulturom i obrazovanjem, Mihajlović je rekla da se nadala da će ipak sve riješiti. – Tako da ovo nije dobra namjera – zaključila je Mihajlović.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić prokomentarisao je danas odluku Hrvatske da blokira otvaranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije sa EU, rekavši da to pokazuje neprinciijelnost pozicije kada se blokira ono poglavlje koje nema nikakve veze sa zahtjevima koje ima zvanični Zagreb.

– Da li ćemo otvoriti ovo poglavlje danas ili za pet mjeseci, pa ne mislite valjda da će se Srbija uplašiti ili ugroziti nacionalne interese zbog toga. Sitna je to stvar –  rekao je Dačić novinarima.

On je rekao da bi EU trebala mnogo više pažnje posvetiti onom što se dešava u Hrvatskoj. – Ako je Hrvatska ta koja će da odlučuje o tome da li će Srbija u EU, onda mi je odmah nekako palo interesovanje – rekao je Dačić.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj