VERBALNI I FIZIČKI NAPAD: Novinar Domagoj Margetić pretučen u središtu Zagreba!

Novinara Domagoja Margetića napao je danas u ranim poslijepodnevnim satima prvo verbalno a onda i fizički nepoznati muškarac na Kvaternikovom trgu u središtu Zagreba, piše Hrvatsko novinarsko društvo.

Margetiću je, prema njegovoj telefonskoj izjavi danoj HND-u, prišao muškarac za kojeg je mislio da mu želi postaviti neko pitanje, ali mu je ovaj povikao da će ga „ušutkati“, „nećeš ti meni više pisati“ i druge prijetnje te ga je počeo tuči. Napadač, za kojega Margetić misli da bi mogao imati četrdesetak godina, ubrzo je pobjegao s mjesta napada.

Policija je na Margetićev poziv došla na mjesto događaja, a pozvana je i hitna medicinska služba.

Tražimo od policije da u što kraćem roku pronađe počinitelja i eventualnog nalogodavca ovog napada, te da ih privede sudu. Sve dok se ne utvrdi stvarni motiv napada, smatrat ćemo da je riječ o fizičkom obračunavanju zbog Margetićeva novinarskog rada”, izjavio je predsjednik HND-a Saša Leković.

Domagoj Margetić je novinar koji istražuje kriminal i korupciju u hrvatskom društvu te uređuje emisiju ”Necenzurirano” na TV mreži. Krajem studenoga ove godine, na zidu u ulazu zgrade u kojoj stanuje, netko nepoznat je napisao: “Mrtav si, smeće novinarsko”, a ni napadač koji ga je pretukao ispred njegove zgrade 2014. godine još uvijek nije pronađen, podsjeća HND.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj