USKORO REALITY U KOJEM JE SVE DOZVOLJENO: Učesnici opremljeni noževima na devet mjeseci bit će bačeni u sibirsku divljinu!

Učesnici novog ruskog reality showa opremljeni noževima na devet mjeseci bit će bačeni u sibirsku divljinu u borbu s medvjedima, vukovima i niskim temperaturama, piše The Sun.

30 natjecatelja iz različitih država natjecat će se za 1,55 milijuna eura nagrade, a pravila su toliko brutalna da se već sad bune i javljaju razne udruge sa svih strana svijeta. Naime, show dopušta “tučnjavu, ubijanje i silovanje.” U showu koji se na prvi pogled ne razlikuje previše od distopijske “Igre gladi”, 30 natjecatelja, od kojih polovica žena, bit će bačeni u divljinu, a osim s divljim životinjama, borit će se i s temperaturama od -40 stupnjeva i nižim.

Pričalo se čak i da će natjecatelji biti naoružani vatrenim oružjem, no to nije istina. Ipak, šokantno pravilo kaže: “Sve je dozvoljeno. Tučnjava, alkohol, ubojstvo, silovanje, pušenje, sve.” Mozak iza šokantnog showa je ruski tajkun Yevgeny Pyatkovsky (35) koji je rekao da oni s time neće imati ništa već će natjecatelji sami proučiti pravila i potpisati žele li sudjelovati.

Ipak, situaciju smiruju producenti koji napominju da se ruski kazneni zakon aplicira podivljaju li natjecatelji. “Bude li dokaza za kriminalni akt, policija će doći i odvesti vas”, izjavili su. Kritičari ipak tvrde da će pravilo odvesti do divljačkog ponašanja jer natjecatelji su i prisiljeni živjeti kao divlje životinje. Natjecatelji moraju imati iznad 18 godina i biti “mentalno zdravi”, a bizarna je i činjenica da će za sudjelovanje morati platiti više od 150 tisuća eura, iako će neki u showu završiti besplatno kroz online glasovanje

Filmske ekipe neće biti već će čitav prostor biti “natrpan” s oko 2000 fiksnih kamera, a na sebi nosit će ih i natjecatelji. Emitirat će se 24 sata dnevno i to s prijevodima na više stranih jezika. Početak emitiranja planira se za srpanj iduće godine, a producenti vjeruju kako će privući “bogate i sklone riziku koji traže ultimativni izazov.”

Prije nego su bačeni na milost sibirske tajge, natjecatelji će proći obuku bivših operativaca ruske elitne postrojbe Spetznaz, no nakon toga prepušteni su sebi u području u kojem se snijeg ne topi, a, primjerice, ribu će morati loviti kroz led. Producenti tvrde da je interes zasad više nego solidan, a svaki od natjecatelja imat će “panic button” povezan satelitom. “Svi koji prežive devet mjeseci, dijelit će nagradu”, zaključio je Pyatkovsky.

 

(Global CIR/Index)

Komentiraj