OBAMA ŽESTOKO PROTIV PUTINA: Treba poduzeti akciju jer je strana Vlada odlučila pobjednika naših izbora

Američki predsjednik Barack Obama najavio je kako će uzvratiti Rusiji nakon što se ta država navodno uplela u američke predsjedničke izbore. U intervjuu za NPR, rekao je kako ‘ne postoji sumnja da treba poduzeti akciju kada bilo koja strana vlada pokuša utjecati na integritet naših izbora’. Dodao je i kako će sam odabrati mjesto i vrijeme za uzvrat.

– Nešto od toga moglo bi biti direktno i javno, nešto od toga moglo bi i ne, rekao je. Gospodin Vladimir Putin je svjestan mojih osjećaja po tom pitanju, jer sam razgovarao s njim o tome – kazao je Obama.

Obama je u intervjuu izrazio i kako je iznenađen da republikanska stranka podržava vanjskopolitičke stavove izabranog predsjednika Donalda Trumpa, koji je na strani Putina.

– Ovdje se radi o nekome, bivšem šefu KGB-a, ko je odgovoran za razaranje demokratije u Rusiji, ušutkavanje medija, bacanje disidenata u zatvor, sukob s američkim pokušajima širenja slobode na svakom koraku, trenutno donosi odluke koje vode do pokolja u Siriji – rekao je Obama.

– I veliki dio republikanske stranke, koja se za vrijeme Ronalda Regana i u decenijama koja su uslijedila ponosila time što je bila zid protiv ruskog utjecaja, sad ga odjednom grli.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. “Munem stranac”

    Reply

Komentiraj