SISTEMSKA INKVIZICIJA NAD NEISTOMIŠLJENICIMA: Ivan Pernar ostao bez imuniteta zbog grafita, evo kako se glasalo u Saboru!

Prije nego što su se razišli na jednomjesečnu pauzu, zastupnici Hrvatskog sabora skinuli su imunitet kolegi Ivanu Pernaru (Živi zid) kako bi se protiv njega mogao voditi kazneni postupak zbog ‘uništavanja imovine’, odnosno crtanja dvaju grafita u naselju Jelkovec. Odobrenje za vođenje postupka zatražio je DORH. U drugom slučaju, privatnoj tužbi HRT-ova novinara Aleksandra Stankovića, Pernaru je imunitet ostao.

Uzalud je Ivan Pernar uvjeravao kolege da se zapravo radi o optužbama koje su politički motivirane, nakon što je na MIP-u izglasano da mu se ukine imunitet, sada je to učinio i Sabor.

A što je učinio Pernar? Ispisao je grafit “Živi zid”, kaže. “Koliko je grafita HDZ-a po Dalmaciji. Je li tko procesuiran?” – pitao je Pernar.

Ali sve uzalud. Farbali su se tuneli svim bojama, čekala se reakcija DORH-a godinama. Za dva grafita Pernara – munjevito! Pernar je o svemu rekao:

„Nije se radilo o namjernom oštećenju tuđe stvari, tereti me se za dva grafita ispisana u Jelkovcu, gradskoj četvrti u Sesvetama“, naveo je zastupnik Živog zida koji tvrdi kako je počinjena šteta od oko 1.000 kuna (132,7 eura), dok će sam sudski postupak i sve drugo proizvesti troškove nerazmjerno više od te štete.

“O mojoj krivnji unaprijed je odlučeno. U državi koju vodi jedna stranka pravno nemam šanse”, rekao je Pernar, apelirajući na oporbu da se usprotivi skidanju njegova imuniteta.

 

Na Facebooku je Pernar dao i pojašnjenje kako je tko glasovao:

“Iz SDP-a jedino je Sabina Glasovac bila suzdržana (bijela točkica lijevo), protiv je bio i bivši SDP-ovac Tomislav Žagar (srednji red skroz gore lijevo). Svi ostali SDP/HNS-ovci su bili za.”

Gotovo pa nestvarno zvuči činjenica da je u državi koju već preko 25 godina sustavno pljačkaju njeni političari, jedan od onih koji to ne rade bude ostavljen bez imuniteta zbog pisanja grafita. Očigledno je da ‘režim’ predvođen HDZ-om ne preza ni od čega kada odluči ušutkati neistomišljenike. Sa Pernarovim slučajem počela je sezona lova na vještice. Pitanje je tko će biti sljedeći? Možda netko od onih koji su glasali za ukidanje imuniteta Ivanu Pernaru.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentarion this Post

  1. Hrvatska se užurbano vraća u srednji vijek , sramota !

    Reply
  2. ZLO ! ZLOBNI LJUDSKI ODNOSI.

    Reply

Komentiraj