SAD ĆE POSLATI SVOJE TRUPE U PALMIRU? Ernest: Sada će američka vojska morati počistiti nered nastao nakon povlačenja ruskih i sirijskih snaga!

Sjedinjene Države su najavile da je moguće da će poslati kopnene trupe da povrate Palmiru od DAIŠ-a , tokom konferencije za štampu u Bijeloj kući u četvrtak. Portparol Bijele kuće, Džoš Ernest, izjavio je novinarima da je “prijetnja po region značajno porasla nakon što su miltanti DAIŠ-a zarobili ogromnu zalihu oružja koje su ruske i sirijske snage ostavile u Palmiri, uključujući i ruski PVO sistem.”

“Prema mojim prijateljima iz Pentagona, sada će američka vojska morati da ode i počisti nered koji je nastao nakon povlačenja ruskih i sirijskih snaga”, rekao je Ernest.

Teroristička grupa DAIŠ je preotela Palmiru od sirijskih i ruskih snaga tokom vikenda ranije, ali se spekuliše da u gradu nije bilo dovoljno boraca da spriječe ponovni upad milatanata. Teroristi su zaplijenili 30 tenkova, velike količine zemlja-zemlja raketa tipa “Grad”, municiju i tenkovske granate.

Sada mediji navode i da je sistem protivavionske odbrane u Palmiri pao u ruke DAIŠ-a. Ernest je doveo u pitanje prisustvo protivavionskih sistema u Palmiri, ukazujući na to da DAIŠ ne poseduje avione.

 

(Global CIR/Princip.info)

Komentiraj