(VIDEO) RUSKI AMBASADOR UPUCAN U ANKARI! Napadač pucao u leđa, ambasador preminuo u bolnici!

Ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov preminuo je poslije napada iz vatrenog oružja na otvaranju izložbe fotografija u Ankari, javljaju turski mediji. Turska policija je upucala i ubila napadača, javila je turska TV stanica NTV. 

Karlov je prebačen u bolnicu, a u napadu je ranjeno još nekoliko osoba, prenose turske televizije NTV i CNN Turk. Naoružani čovjek je Karlovu pucao sa leđa, dok je on završavao govor na otvaranju izložbe. Nakon pucnjave, ambasador je pao.

CNN prenosi da je napadač uzviknuo parolu koja se odnosi na Halep. Kako navodi Sputnjik, do napada je došlo na izložbi pod nazivom “Rusija očima Turaka”. Turski mediji navode da se vjeruje da je napadač još nalazi u zgradi.

Ruski zvaničnici smatraju da je napad djelo radikalnih islamista. Napad je izveden poslije višednevnih protesta u Tuskoj zbog uloge Rusije u Siriji, podsjeća AFP.

Prema prvim informacijama, čovjek koji je ranio ruskog ambasadora u Ankari bio je iza njega, ali za sada nije potvrđeno da li je riječ o pripadniku obezbjeđenja ili čovjeku koji se infiltrirao među bodigarde ambasadora Andreja Karlova!

RT je, s druge strane, izvijestio da je muškarac obučen u odijelo sa kravatom prije nego što je zapucao viknuo “Allahu akbar” (Bog je veliki). Takođe se navodi da je izgovorio i nekoliko riječi na ruskom.

– Nepoznata osoba zapucala je na javnom događaju u Ankari – rekla je Zaharova. Na lice mjesta ubrzo je stigao i ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu.

Ubrzo se oglasio i portparol Stejt departmenta Džon Kirbi koji je izrazio žaljenje. “Za nas je ovo akt nasilja, Naše misli i molitve su sa žrtvama i njenim porodicama”, napisao je Kirbi na Tviteru.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. El Leia Jata - Weißer Ibis Deutschand

    Наше самое глубокое сочувствие. У нас нет слов для этого трусливого нападения. Наши мысли с родственниками.

    Reply

Komentiraj