SIJEVAJU KRIVIČNE PRIJAVE: SDP podnio krivičnu prijavu protiv premijera FBiH Fadila Novalića i NN lica

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić podnio je krivičnu prijavu protiv Fadila Novalića, premijera FBiH, Nermina Džindića, federalnog ministra energetike, rudarstva i industrije, Suvada Osmanagića, savjetnika premijera FBiH i drugih NN osoba.

Kako se navodi u prijavi, ona je podnesena Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo zbog postojanja sumnje da su učinili krivična djela lažno prijavljivanje iz člana 347. i zloupotrebe položaja i ovlaštenja iz člana 383. Krivičnog zakona FBiH.

– Od strane ovlaštenih osoba Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Vašem tužilastvu, u skladu sa zaključkom Vlade FBiH, podnijet je “izvjestaj o pocinjenom krivicnom djelu” protiv Nermina Niksica i NN lica uposlenika Vlade FBiH (u daljem tekstu Izvještaj). Ovim izvještajem Nermin Nikšić i NN uposlenici Vlade FBiH prijavljeni su za počinjenje niza krivičnih djela – navodi se u prijavi SDP-a.

Kako se dalje navodi “na temelju uvida u Izvještaj evidentno je da se radi o činu lažnog prijavljivanja i zloupotrebe polozaja iii ovlaštenja, s obzirom da se u ovom dokumentu navode brojne neistine, daju potpuno pogresne i netačne informacije, lažni iskazi, te se određeni događaji nominiraju krivičnim djelom iako je sasvim jasno da se ne može raditi o bilo kakvom krivičnom djelu, -a sve sa ciljem da se Nermin Nikšić i druga NN lica lažno optuže iz nama nepoznatih motiva, uz iskorištavanje službenog položaja iii ovlaštenja koje ovi pojedinci trenutno imaju”.

Prijavu pročitajte u cijelosti:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Global CIR/Avaz.ba)

 

Komentiraj