SRAMOTAN ČIN: Učenici srpske nacionalnosti u Vukovaru bez paketića

Učenici Osnovne škole “Nikola Andrić” u Vukovaru, koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku, nisu dobili božićne paketiće zbog odluke rukovodstva tog programa. Uprkos odluci gradonačelnika Splita Ive Baldasara kao darodavca da paketiće dobiju sva djeca, zaduženi za program na srpskom jeziku su odlučili drugačije.

“Prošle godine su paketići djeljeni u školi i bili uručeni svoj djeci bez obzira na nacionalnost. Međutim, rukovodioci programa odlučili su da djeca srpske nacionalnosti ne idu na dodjelu, a to su pojasnili time da ima različitih roditelja koje prethodno nisu kontaktirali”, rečeno je u toj osnovnoj školi, a direktor Josipa Kotromanović bila je nedostupna za komentar.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava oštro je osudio taj postupak, dok je njegov zamjenik iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković rekao da ga treba smjestiti u okvire grada Vukovara i “sredine u kojoj živimo”. Osnovna škola “Nikola Andrić” ima oko 230 učenika, od kojih je nešto više od 100 srpske nacionalnosti.

(Global CIR/Večernji list)

Komentiraj