ZNATE MOJE PLANOVE: Tramp ne odustaje od prijedloga da muslimanima zabrani ulazak u zemlju!

Izabrani predsjednik SAD Donald Tramp je rekao da ne odustaje od ideje o uvođenju zabrane za ulazak muslimana u Sjedinjene Države ili o registru za imigrante iz muslimanskih zemalja. Trump je nazvao napade u Berlinu i Ankari “groznim” i kazao da se pokazalo da je bio u pravu u vezi sa svojim planovima da obuzda imigraciju muslimana u Sjedinjene Države, piše Time.

– To što se događa je grozno, grozno – rekao je Tramp novinarima komentarišući napad kamionom u kojem je ubijeno 12 ljudi na Božićnom vašaru u Berlinu i ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj u Ankari.

Novinari su Trampa u njegovom odmaralištu Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi pitali da li će zločini koji su počinjeni u ponedjeljak u Berlinu i Ankari uticati na njegova razmišljanja o uvođenju zabrane za ulazak muslimana u Sjedinjene Države ili o registru za imigrante iz muslimanskih zemalja.

– Znate moje planove. Sve vrijeme se pokazuje da sam u pravu, 100 posto u pravu. Ono što se događa je sramotno – rekao je Tramp.

Tokom predizborne kampanje Trump je pozvao da se muslimanima privremeno zabrani ulazak u zemlju kao sredstvo u borbi protiv terorizma, što je dovelo do kritika u zemlji i izvan nje. On je to kasnije preformulirao u prijedlog privremenog prekida imigracije iz područja koja se smatraju izvoznicima terorizma i gdje se ne mogu osigurati provere.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj