NAKON JUČERAŠNJE TRAGEDIJE: U Rusiji danas Dan žalosti!

U Rusiji je dana Dan žalosti zbog tragedije koja se dogodila kada je prilikom pada aviona ruskog Ministarstva odbrane “Tu-154” u Crnom moru blizu Sočija poginulo 92 ljudi. Odluku o tome donio je juče ruski predsjednik Vladimir Putin.

Ruski predsjednik je jučer izrazio saučešće porodicama poginulih i naložio premijeru Dmitriju Medvedevu da stane na čelo državne komisije koja će istraživati pad ovog aviona. Medvedev je rekao da će Rusija detaljno istražiti sve okolnosti vezane za pad aviona u kojem je poginulo 93 ljudi.

“Ova strašna tragedija je odnijela živote ljudi koji su bili energični i imali planove. Među stradalima su novinari, vojnici i muzičari čuvenog “Ansambla Aleksandrov”. Oni su letjeli u Siriju u mirovnoj misiji dobre volje”, saopštio je Medvedev, prenosi TAS S. Premijer Rusije je naveo da će “svi pogođeni ovom tragedijom primiti neophodnu pomoć” i uputio saučešće porodicama žrtava.

Spasilačke ekipe locirale su ostatke letjelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara. Avion je nestao sa radara u pet sati i 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo poslije polijetanja iz Sočija. Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je listu putnika i navelo da je u letjelici bilo 65 članova zvaničnog vojnog hora ruskih oružanih snaga “Ansambl Aleksandrov” koji su krenuli u rusku bazu Hmeim gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine, kao i i izvršna direktorka humanitarnog fonda “Poštena pomoć” Jelisaveta Glinka.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj