PRIGOVORILI MU ZBOG LOŠEG TRETMANA OSUMNJIČENIH! Duerte: Idite i žalite se UN-u, ali ja ću zapaliti njihov ured kada posjetim Ameriku!

Nakon sve većih međunarodnih kritika na račun poteza Manile, koja vrši represiju nad osumnjičenima za krijumčarenje opojnih droga, Rodrigo Duterte, filipinski predsjednik je zaprijetio da će zapaliti Ured UN-a u Njujorku.

Rodrigo Duterte je jučer, u odgovoru na pitanja o slučajevima kršenja ljudskih prava na Filipinima rekao: “Idite i žalite se UN-u, ali ja ću zapaliti njihov ured.” On je, obilazeći jednu vojnu bazu u gradu Zambvaneg na jugu Filipina, rekao: “Kada posjetim Ameriku, zapalit ću Ured Ujedinjenih nacija.”

Prije ovoga, predsednik Filipina Rodrigo Duterte izjavio je da je lično ubijao navodne kriminalce, kada je bio gradonačelnik grada Davao. Po njegovim rečima, on je to uradio kako bi dao primjer policajcima da se mora oštro obračunati sa kriminalcima, izjavio je Duterte u govoru pred predstavnicima poslovnih krugova.

„U Davau sam lično to uradio, jednostavno da bih pokazao policajcima, da ako ja to mogu, zašto ne bi i oni“, rekao je Duterte i dodao da je u Davau lično na svom motociklu patrolirao ulicama tražeći „konfliktne situacije kako bi imao priliku da ubija“.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj