SAMO NISMO PRONAŠLI ‘BIJELE ŠLJEMOVE’: U Halepu pronađene grobnice mučki ubijenih civila i sedam ogromnih skladišta oružja i municije!

U Halepu je pronađeno sedam ogromnih skladišta oružja i municije, kojima bi se moglo naoružati nekoliko bataljona pješadije, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Kako je rekao, istovremeno su pronađena tri tenka i dva višecjevna bacača raketa, a pronađen je i veliki broj improvizovanih minobacača. Takođe, Konašenkov je istakao da su u Halepu pronađene i grobnice gdje su sahranjene na desetine Sirijaca, a utvrđeno je da su ti ljudi bili mučeni.

„Sve te činjenice govore da su teroristi počinili teške ratne zločine, a o tome ćemo javno govoriti kako bi pokrovitelji tih takozvanih opozicionara u Londonu i Parizu dobro znali ko su zapravo njihovi puleni“, rekao je on.

Konašenkov je takođe naveo da su borci „umjerene opozicije“ u Halepu minirali sve, počevši od dečijih igračaka, preko automobila i motocikala, do ulaza u zgrade.

„Ova humanitarna akcija u Halepu razrušit će mitove o takozvanoj umjerenoj opoziciji o kojima su govorili zapadni političari. Jedino što još nisu pronađen ti ’Bijeli šljemovi‘ — volonteri i spasioci koje na sva zvona hvale u Parizu i Londonu i koje samo što nisu kandidovali za Nobelovu nagradu“, zaključio je on.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj