PUTIN PISAO NIKOLIĆU: Odlazeća godina potvrdila je strateški karakter rusko-srpskog partnerstva

Odlazeća godina potvrdila je strateški karakter rusko-srpskog partnerstva, ističe se u pismu predsjednika Rusije Vladimira Putina koje je danas predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću uručio ruski ambasador u Beogradu.

“Razvijao se politički dijalog i postignuti su dogovori koji otvaraju dobre mogućnosti za realizaciju bilateralnih projekata od uzajamnog interesa”, napominje se u Putnovom pismu, kako je prenijela Služba za saradnju s medijima srpskog predsjednika.

“Vama, Vašoj porodici i prijateljima zdravlje i uspjehe, a bratskom srpskom narodu – mir, blagostanje i prosperitet”, poželio je, takođe, Putin u pismu Nikoliću. Ruski ambasador Aleksandar Čepurin je, uručivši Putinovo pismo, rekao Nikoliću da su Srbija i Rusija u prethodnih nekoliko godina uspostavile sistem velikog povjerenja i dobrih odnosa.

“Ruskoj Federaciji je bitno da postoji stabilnost u razvoju naših bilateralnih odnosa, pa će sa punom pažnjom pratiti tok kampanje i predsjedničkih izbora koji će tokom 2017. godine biti održani u Srbiji”, dodao je Čepurin. Kako se navodi u saopštenju, Nikolić je, u razgovoru sa Čepurinom, izrazio veliku zahvalnost na podršci koju Ruska Federacija pruža Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Osim toga, predsjednik Srbije je iskoristio priliku da još jednom iskaže veliku žalost zbog tragedije u kojoj je u nedjelju, prilikom pada ruskog vojnog aviona u Crno more, živote izgubilo 92 putnika i članova posade, među kojima i članovi vojnog hora “Aleksandrov”. “Nikolić i Čepurin razgovarali su i o zajedničkim projektima, koje realizuju srpske i ruske kompanije”, dodaje se u saopštenju.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj