RASISTIČKI GRAFITI NA DJEČJEM VRTIĆU ‘ANNE FRANK’: Počinitelji nazvali Židove prljavima i pozvali na njihovo istrebljenje

Na dječjem vrtiću “Anna Frank” u gradiću kod Pariza osvanuli su grafiti s rasističkim porukama i svastikom, piše RT, navodeći kako su francuske vlasti događaj nazvale vrijednim prijezira ističući kako počinitelj zaslužuje pravu kaznu.

Riječ je o grafitima sa svastikom i Davidovom zvijezdom te natpisima “Židovima zabranjeno” i “Prljavi Židovi i Romi” , a oni se nalaze na ogradi i poštanskom sandučiću dječjeg vrtića u gradu Montreuil. Ondje su i natpisi kojima se poziva na istrebljenje Židova.

Pretpostavlja se da su grafiti ispisani tokom božićne večeri. Žitelji Pariza svoje ogorčenje postupkom izrazili su i preko društvenih mreža, a francuski ministar obrazovanja Najat Vallaud-Belkacem kazao je kako počinitelji neće proći nekažnjeno.

“Takvi komentari ne bi smjeli postojati u Montreuilu, koji je mirno i tiho mjesto”, poručio je gradonačelnik Patrice Bessac. Istraga je u toku.

Dječji vrtić, koji pohađa stotinu mališana starosti od tri do šest godina, nazvan je po Anni Frank, židovskoj djevojčici koja je ubijena u nacističkom logoru u Holokaustu. U Francuskoj živi najviše židovske populacije, njih oko 600 hiljada, piše The Times of Israel.

Publié par Juliette Timsit sur dimanche 25 décembre 2016

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj