SDP BiH PRIREDIO NOVOGODIŠNJI PRIJEM: Slijedi bitka za opstanak države!

Predstavnici političkog i društvenog života BiH okupili su se večeras na novogodišnjem prijemu Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine, na kojem je predsjednik stranke Nermin Nikšić poručio da će u narednoj godini SDP, koji ima 107 godina dugu tradiciju, staviti sve svoje kapacitete i infrastrukturu u funkciju objedinjavanja ljevice.

– Ono što slijedi je bitka za opstanak države. Možda malo sebi previše utvaramo kada mislimo da BiH nema bez jake socijaldemokratske – multietničke partije. SDP je jedina partija koja je na posljednjim izborima dobila vijećnike i odbornike u oba entiteta – istakao je Nikšić.

Stavljajući kapacitete u funkciju SDP BiH će, kako kaže, dati sve od sebe da otvori prostor što većem broju intelektualaca i ljudi iz nevladinog sektora, koji žele dati doprinos u izgradnji normalne BiH.

– U pobjedničkom programu 2018. godine građanima BiH želimo ponuditi nova lica na političkoj sceni i jasno rješenje problema u BiH. Tog rješenja problema nema bez BiH od Une do Drine i od mora do Save – kazao je Nikšić.

Ukazao je da slijedi još jedno iskušenje – izmjene Izbornog zakona BiH, u kojem će smislu SDP učiniti sve da “dobijemo Izborni zakon u kojem će biti do glasača a ne do brojača”.

Poručio je i da treba raditi na “stvaranju antifašističkog i antinacionalističkog bloka u BiH”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj