(VIDEO) ZAGREB: U 19 sati počinje misa za ustaškog zločinca Antu Pavelića

Na današnji dan prije 57 godina u Madridu je umro utemeljitelj ustaškog pokreta Ante Pavelić. Prema informacijama Indexa, i ove godine će na godišnjicu njegove smrti održati misa zadušnica, a za dušu Pavelića će se već tradicionalno moliti u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu.

Prošle godine, osim “domoljuba” i poklonika Ante Pavelića, pred crkvu je došlo nekoliko desetaka prosvjednika. “Fašisti su nas napali tu, bacali su kante, cijevi, šipke; pokušali su nam oteti transparenti”, tvrdili su prosvjednici prošle godine.

“Tu sam iz domoljubnih razloga”

Pred isusovačkom crkvom u Palmotićevoj bilo je i zanimljivih komentara onih koji su došli na misu za ustaškog zločinca.. “Ja idem na misu iz domoljubnih razloga”, poručio je jedan teolog te nakon rasprave s prosvjednicima ustvrdio da je “Dalmaciju je Italiji dao kralj Karadžorđević 1922.”

“Tu sam da se pomolim za njegovu dušu. Ante Pavelić je najveći Hrvat svih vremena. Samo je pokušao Hrvatsku ostvariti krivim metodama”, rekao je jedan od molitelja za dušu zločinca.

(Global CIR/Index)

Komentarion this Post

 1. ivan biondić

  Bivša država nije sudila
  u odsutnosti, pogotovo tako važnom državnom neprijatelju kao što je bio fašist Ante PAVELIĆ.
  (Slavko Goldstein, “1941. godina koja se vraća”, Zagreb, 2007.)

  ANTE PAVELIĆ –
  HRVATSKI ANTIFAŠIST

  1. Od kuda Ante PAVELIC fašist (v. moto), ako je USTAŠKI POKRET (1929.) nastao kao reakcija na velesrpski MONARHO-FAŠIZAM i DIKTATURU (1918.-1941.).

  2. U tom kontekstu (prvi se put javlja i ZDS) – uz taktičku potporu KOMUNISTA – PAVELIC je organizirao antifašistički VELEBITSKI USTANAK (1932.), koji je predvodio Rafael BOBAN.

  3. Bio je to “prvi pucanj u nepravedni versajski poredak”, koji je – glede si geopolitička interesa – pokrivao velikosrpski razbojnički MONARHO-FAŠIZAM i DIKTATURU.

  3. S obzirom na to – simbolički gledano – Ante PAVELIC “prvi je ANTIFAŠIST- gerilac Europe”. Dakle, kako se tvrdi, prije “generala Draže MIHAJLOVICA- ČIČE”.

  4. Zbog svega toga, ako išta drugo, konačno, odgovorna HRVATSKA HISTORIOGRAFIJA: mora uzimati u obzir uzrocno-posljedični red stvari.

  5. Ako je to tako, onda je to kraj “službene” PUPOVCEVE ANTIFA-POVJESNICE. Uz kolovodje GOLDSTEINE, potonju upražnjavaju “posljednji Mohikanci” (JAKOVINA-KLASIĆ-MARKOVINA).

  6. Međutim, riječ je o HRVATSKOJ NACIONALNOJ POVIJESTI koju – onkraj “PUPOVCEVIH Srba” –
  zajednički ispisuju “Srbi PREDRAGA PEĐE MIŠIĆA”.

  7. Sve u svemu, spomenuta povjesnica – stekliški rečeno – spram “tuđe”, piše se “iz vlastite glave”.
  NI MANJE, NI VIŠE!

  http://www.hazud.ch/…/ivan-biondic-velebitsko-vukovarski...
  plus.google.com/1141617194057423582/
  http://www.hazud.hr/pupovac-pred-sveucilisnim-tribunalom/
  http://www.peticija24.com/zauzdajmo_zloinca_za_pisaim_stolom
  http://www.peticija24.com/vukovarski_apel-naprama_iz_tuepiimo...

  Reply
  • Josip Frank je osnovao frakciju koju je preuzeo Pavelic.
   Ako Pavelic nije bio zlikovac — zasto je likvidirao Frankovu cerku pod optuzbom da je Jevrejka (Josip Frank je bio hrvat jevrejskog porekla).
   Ako Pavelic nije bio zlikovac — zasto su Domobrani i domobranski oficiri 1941e stalno protestvovali zbog ustaskih zlocina.
   Procitajte nacela ustaskog pokreta, ima manje od 15 ideja. Vecina tih ideja je profasisticka ili izrazito nacionalsocijalisticka (fasizam sustinski nema ideju krvi i tla, fasizam ne pravi razliku izmedju rase i klase, fasisti uvazavaju svakog ko ih podrzi i pomogne. Nacizam ima ideju rasizma i opasniji je od svake diktature. Fasizam i komunizam nemaju nista protiv Jevreja)

   Reply

Komentiraj