DODIK U BEOGRADU SA VUČIĆEM: Srpski narod se osjeća obespravljenim u BiH!

Predsjednik bh. entiteta Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da se RS  osjeća ugroženom, a srpski narod obespravljenim u BiH, dok je premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio da Srbija neće dozvoliti egzistencijalno ugrožavanje ovog entiteta.

Dodik je Vučiću rekao da je situacija u BiH veoma složena i komplikovana i da se srpski narod nalazi pod stalnim pritiscima pojedinih predstavnika zapadnih zemalja, naročito Ambasade SAD, ali i bošnjačkog rukovodstva koje ne preza od poređenja RS-a sa terorizmom kao najvećom pošasti savremenog svijeta.

“Republika Srpska se osjeća ugroženom, a srpski narod obespravljenim u bh zajednici”, naglasio je Dodik.

Vučić je istakao da je najveći interes Srbije stabilnost u regionu i dobri odnosi sa susjednim zemljama, saopšteno je iz Vlade Srbije. “Srbija će, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, ali i zbog činjenice da pripadamo istom narodu, pomagati i podržavati opstanak i prosperitet Srpske i neće dozvoliti njeno egzistencijalno ugrožavanje”, istakao je Vučić.

On je naveo da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, ali se i integritet Republike Srpske mora poštovati. Vučić i Dodikom razgovarali su o situaciji u regionu, odnosima u BiH i odnosima Srba i Bošnjaka.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj