NAKON MIG-ova U SRBIJU STIŽE DEVET HELIKOPTERA: Potpisan ugovor sa kompanijom ‘Airbus Helicopters’

Nakon MIG-ova Srbija svoju zračnu flotu popunjava s još devet helikoptera H-145M koje u tamošnjim medijima nazivaju ‘suvremenim nebeskim čudima’.

Srbijanska Ministarstva obrane i unutarnjih poslova sklopila su ugovor s tvrtkom Airbus Helicopters o nabavi devet helikoptera H-145M za potrebe Vojske Srbije i MUP-a, javlja agencija BETA.

“Kroz ovu nabavu Ratno zrakoplovstvo i protuzrakoplovna obrana Vojske Srbije i helikopterska jedinica MUP Srbije opremaju se posljednjom generacijom helikoptera za izvršavanje najzahtjevnijih misija (transport, traganje i spašavanje, borbene misije, medicinska evakuacija, nadzor i promatranje, itd)”, navodi se u u propćenju iz ministarstava.

Riječ je o devet helikoptera s rezervnim dijelovima, tehnologijom za njihovo održavanje, alatom i popratnom dokumentacijom.

S tvrtkom Airbus Helicopters dogovorena je i obuka te certificiranje s Vazduhoplovnim zavodom “Moma Stanojlović” u Batajnici i uključivanje Zavoda u remontnu mrežu. Koliko je težak ugovor triju strana nije poznato.

To je druga velika nabava za zračne snage Srbije nakon što su od Rusa dobili šest MIG-ova 29.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj