NEZABORAVAN SPEKTAKL: Sve spremno za javni doček Nove godine u Sarajevu

Sve je spremno za nezaboravni javni doček Nove godine u Sarajevu gdje će zvijezda večeri biti Dino Merlin, potvrdili su organizatori ovog događaja.

Zvanični program otvara DJ dvojac After Affair, a nakon njih i gost iz Londona Yehan Jehan. Uvertira za spektakl večeri bit će nastup sevdah grupe Divanhana, nakon čega će uslijediti koncert Dine Merlina.

Inače, saobraćaj na Marijin Dvoru već od 18 sati u potpunosti je blokiran i preusmjeren na alternative pravce. Policajci MUP-a Kantona Sarajevo večeras će brinuti o sigurnosti svih građana, dok je za dio osiguranja zadužena i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Bez ikakve sumnje sve prisutne večerašnjem javnom dočeku Nove godine na Trgu BiH u Sarajevu uživat će u muzičkom i vizuelnom spektaklu. Čitavu atmosferu dodatno će poboljšati 250 m2 led ekrana, kao i najveći laser show ikada viđen u Sarajevu. A kao posebno iznenađenje uz vatromet će u ponoć biti predstavljena i skulptura u obliku ptice koja će sa zadnjim sekundama 2016. godine “poletjeti”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj