(VIDEO) VESELO I SPEKTAKULARNO: Pogledajte kako su Novu godinu dočekali Sarajevo, Beograd i Zagreb

Sarajlije, ali i mnogobrojni turisti koji su odlučili Novu godinu dočekati u našem glavnom gradu uživali su na Trgu BiH uz sjajan muzički program. Uprkos hladnoći i minusima u Sarajevo je bilo veselo i spektakularno.

Građani Sarajeva ali i mnogobrojni turisti koji su došli iz raznih krajeva svijeta, a najviše iz regije prisustvovali su pravom spektaklu, a bosanskohercegovačka legenda Dino Merlin još jednom je potvrdio da zaista uživa status megazvijezde. Svoj nastup je počeo pjesmom “Hotel Nacional” koju je na hiljade građana jednoglasno pjevali.

Malo prije ponoći Dino Merlin zahvalio se svima koji su došli i poželio sretnu i uspješnu 2017. godinu.

“U ime svih nas i u ime ovog lijepog grada pošaljimo poruku mrira. Sa ovog posebnog mjesta, posebnog grada pošaljimo bijelu pricu umjetnice Edine Selesković. Neka ta ptica ode u svijet i kaže da je ovo mjesto koje želi mir, sreću i berićet. Neka takva bude 2017.”, rekao je Merlin.

Nakon toga se okupljenima na Trgu BiH obratio gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i čestitao Novu godinu koju je označio spektakularan vatromet.

 Ništa manje veselo nije bilo i u Beogradu:

NAJLUĐA NOĆ UŽIVO NA KURIRU: Ovako se dočekuje Nova godina isp…

NAJLUĐA NOĆ UŽIVO NA KURIRU: Ovako se dočekuje Nova godina ispred Skupštine u Beogradu!

Publié par Kurir sur samedi 31 décembre 2016

U Zagrebu je veselo uz muziku i tradicionalni ponoćni vatromet na Trgu bana Jelačića dočekana Nova godina, a sa sugrađanima i gostima zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbrojavao je posljednje minute 2016. i poželio sretnu 2017. godinu.

 

(Global CIR/Klix/Kurir/Agencije)

Komentiraj