TURCI PONOVNO U SLIJEPOJ ULICI: Pustili na slobodu Kirgistanaca kojeg su sumnjičili za krvavi napad u Istanbulu

Kirgistanac u dobi od 28 godina koji je bio priveden i ispitan po povratku iz Turske zbog moguće povezanosti s napadom u Istanbulu oslobođen je sumnji, objavili su u utorak kirgistanski mediji.

Lakhe Mašrapov spominje se u turskim medijima kao mogući sumnjivac u vezi s napadom na istanbulski noćni klub tijekom dočeka Nove godine.

“Odbor za nacionalnu sigurnost (GKNB) istražuje moguću upletenost građanina Kirgistana u napad u Istanbulu. GKNB je poslao zahtjev u tom smislu turskim kolegama”, rekao je glasnogovornik te kirgistanske tajne službe. “Djelatnici GKNB-a prebacili su ga u regionalni ured gdje je ispitan.”

Lakhe Mašrapov kasnije je pušten na slobodu i protiv njega nije podignuta optužnica, objavili su kirgistanski mediji pozivajući se na GKND.

Sličnost s muškarcem osumnjičenim za napad

Mašrapov je zanijekao upletenost u napad, objasnivši novinarima da je 1. januara otišao u Istanbul “iz poslovnih razloga”, a u utorak je otputovao nakon što ga je turska policija kratko ispitala jer sliči jednom muškarcu osumnjičenom za napad.

Kirgistansko ministarstvo vanjskih poslova ocijenilo je da “nije vjerojatno” da je kirgistanski državljanin upleten u taj napad. “Po preliminarnim podacima, ta informacija nije vjerodostojna, no ministarstvo je ipak provjerava”, rekao je glasnogovornik ministarstva.

U napadu na elitni noćni klub Reinu poginulo je 39 ljudi, među kojima mnogi stranci.

Po agenciji Dogan, dvojica stranaca, čija nacionalnost nije precizirana, uhićeni su u utorak na međunarodnoj zračnoj luci u Istanbulu i smješteni u pritvor.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj