RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: SAD gađale svu infrastrukturu u Siriji, osim naftnih polja pod kontrolom DAIŠ-a!

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je međunarodna koalicija pod vođstvom SAD bombardovala svu infrastrukturu u Siriji, osim postrojenja za crpljenje nafte koja su zauzeli ekstremisti tzv. ‘Islamske države’.

Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov je na izjavu direktora CIA Džona Brenana da Rusija koristi taktiku “spaljene zemlje” u Siriji, rekao da su SAD bacile nuklearne bombe na Japan u Drugom svjetskom ratu, da su 60-ih i 70-ih u Laosu i Vijetnamu koristile hemikalije, kao i da su bombardovale Jugoslaviju, Irak, Avganistan i Libiju s ciljem da unište infrastrukturu u tim zemljama, prenio je Tass.

“Odlazeći direktor CIA Brenan dobro zna da je prije operacija ruskih vazdušnih snaga u Siriji, međunarodna koalicija metodski i konstantno uništavala cijelu ekonomsku infrastrukturu u Siriji od 2012. da maksimalno oslabi njenu legitimnu vladu, uprkos svim potonjim poteškoćama civila koje su rezultirale milionima izbjeglica. Iznenađujuće, bombardovanja SAD nisu gađala postrojenja za crpljenje nafte koje je zauzela ekstremistička grupa DAIŠ što je dozvoljavalo ekstremistima da zarađuju desetine miliona dolara mjesečno od nelegalne prodaje nafte i koriste taj novac za regrutovanje plaćenika iz cijelog svijeta”, rekao je Konašenkov.

Daiš je svojevremeno kontrolirao šest naftnih i gasnih polja u Siriji!

Portparol ruskog ministarstva je rekao da su američke snage nuklearnim bombama na Japan 1945. uništili gradove Hirošimu i Nagasaki, kao i da je vojska SAD u Laosu i Vijetnamu koristila hemikalije “koji su zaista tamo spaljivali sve živo”, a da “niko u SAD nije kažnjen zbog tih najtežih ratnih zločina”. “Takođe želim da spomenem da su najveće ratove u prethodnih nekoliko decenija, koje su pokrenule SAD na osnovu lažnih podataka CIA, u Jugoslaviji, Iraku, Afganistanu i Libiji počeli, nastavili i završili svugdje s uništavanjem ekonomske infrastrukture u tim zemljama”, rekao je on.

Konašenkov je rekao da je uz pomoć ruskih vazdušnih snaga sirijska vlada oslobodila 12.000 kvadratnih kilometara teritorije i 499 zajednica, kao i da je eliminisano 35.000 ekstremista, među kojima su 204 komandanta.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj