BAJDEN PORUČIO TRAMPU: Vrijeme je da odrasteš!

Američki potpredsjednik Džo Bajden poručio je novoizabranom predsjedniku Donaldu Trampu da “odraste” i kritikovao njegove izjave o obavještajnim službama. Bajden smatra da su Trampovi stavovi iznijeti povodom navoda o uticaju ruskih hakera na američke izbore “nerazumni”.

“Da predsjednik nema povjerenje, niti je spreman da sasluša, niz obavještajnih agencija, od odbrane do CIA, pa to je potpuno nerazumno”, rekao je Bajden. Tramp će imati sastanak sa obaveštajcima tokom dana o ovoj temi, ali je on ranije u više navrata odbacivao tvrdnje iz zvaničnih izvještaja da se Rusija miješala u predsjedničke izbore u SAD. “Misliti da znate više od obavještajnih službi, to je kao kada bih ja rekao da znam više o fizici nego moj profesor fizike. ‘Nisam pročitao knjigu, samo znam da znam više'”, rekao je Bajden.

Takođe, iako je Trampa nazvao dobrim čovjekom, kritikovao je njegovo ponašanje na društvenim mrežama. “Donalde, odrasti, vrijeme je da se ponašaš kao odrastao čovjek, sada si predsjednik. Vrijeme je da nešto uradiš, pokaži šta znaš”, rekao je Bajden.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj