CIJELA REGIJA ISMIJAVA HRVATSKU PREDSJEDNICU: Kako se Bijela kuća “ogradila” od Kolinde Grabar-Kitarović

Prilično zagonetni boravak hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Sjedinjenim Američkim Državama, kamo je otputovala uoči Nove godine samo sa šeficom svoga kabineta i pripadnicima osiguranja, izazvao je podosta bure u domovini, ali i postao predmet sprdnje u regiji.

Osim što je prijavljena Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa jer do njezinog prvog javljanja iz SAD-a u Dnevnik HRT-a javnost nije znala je li otišla na privatno putovanje o trošku poreznih obveznika ili pak službeno, njezinu diskretnu američku turneju na svoju su način popratile i neke satirične stranice na društvenim mrežama, kao i pojedinci u svojim komentarima.

Recimo, činjenicu da je izjavu dopisnici HRT-a iz SAD predsjednica dala u Washingtonu ispred Bijele kuće, doduše nekoliko stotina metara od ograde, na ulici, mnogi su protumačili kao njen državnički fijasko.

Jedan od komentara na to stigao je putem Twittera iz Srbije. “Ovog našeg su bar pustili u dvorište”, tvitnuo je jedan tamošnji korisnik te uz sliku Grabar Kitarović na ‘sigurnoj’ udaljenosti od Bijele kuće pridružio fotografiju srbijanskog premijera Aleksandra Vučića koji je izjavu dao na stazi ispred iste, ali unutar ograde odnosno imanja.

“Ovo je službeni posjet i usredotočen je da se iskoristi ovaj trenutak između dviju administracija da se Hrvatska pozicionira kao čimbenik koji će doista aktivno sudjelovati u kreiranje američke vanjske politike. Ono što meni smeta u hrvatskoj vanjskoj politici je što mi uvijek slijedimo nekoga, a ne vodimo”, kazala je preksinoć u prvom ‘ukazanju’ iz Washingtona predsjednica Grabar-Kitarović.

Spavaš li mirno Vakula Zorane?

Publié par Di su pare? sur vendredi 6 janvier 2017

Šaljivdžije koji stoje iza Facebook stranice ‘Di su pare?’ to su prokomentirali na svoj način.

 

(Global CIR/Index/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Sindi Harfman

    Nasa je princess malo korpulentna,umberto na zrnu graska,morala je spavat ispred Bjele kuce

    Reply

Komentiraj