(VIDEO) MASONI, ILUMINATI ILI NACI SIMBOL: Zašto svi Trampovi ljudi nose misterioznu značku?

Najbliži saradnici Donalda Trampa imaju jednu zajedničku stvar. Dobro, pored činjenice da su svi okorijeli bogataši. I da su bijelci. Trampov najuži krug na reverima/haljinama nosi upadljivu trouglastu značku. Znak za koji su mnogi korisnici društvenih mreža prokomentarisali da podsjeća na znak iluminata, trouglastog je oblika i ljubičasto-srebrne boje.

Naravno, nezaobilazne su bile teorije o pripadnosti tajnim društvima, a neki su čak povlačili paralele sa nacistima, koji su ljubičastim trouglom obilježavali homoseksualce. Ipak, “Njujork post” je brzo otkrio o čemu se zapravo radi: Trampovim saradnicima neobične iglice podijelila je tajna služba, a sve zarad lakše identifikacije prilikom propuštanja osoba u krug blizak novom predsjedniku SAD.

 

Iglice su nosili i bivši šefovi Trampove kampanje, kontroverzni Pol Manafort i Kori Levandovski, još tokom obilaska američkih saveznih država u predizbornoj trci. Mali trougao omogućava onome ko ga nosi nesmetano kretanje kroz bezbjednosne prstenove oko tadašnjeg kandidata, a sada novog predsjednika SAD. Pored pomenutih Manaforta i Levandovskog, iglicu nose i sekretar za štampu Bijele kuće Šon Spajser, kao i viši savjetnik Stiven Miler, koji su fotografisani sa simbolom na reveru prilikom posjete predsjedniku u njegovoj kuli Tramp.

Za sada nije poznato zbog čega je iglica baš ljubičasto-srebrne boje, te ima li to neko posebno značenje ili ne. Dejvid Grejem, profesor semiotike izjavio je za portal “Vokativ” da ga slične značke podsećaju na doba nacizma.

– Hitlerovi podanici koristili su trouglaste značke kako bi identifikovali homoseksualce, dok su slične oznake nosili i osuđenici u kampovima. Ipak, smatram da nacisti definitivno nisu bili inspiracija Trampovom timu za nošenje ovih iglica – rekao je Grejem.

Teško nam je povjerovati i da se radi i o čisto sigurnosnoj mjeri, budući da smo većinu svjetskih lidera mogli vidjeti sa sličnim značkama na reverima. Pogledajte video:

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj