MINISTRI BOLESNI: Sjednica Vijeća ministara BiH odgođena zbog gripe!

Sjednica Savjeta ministara BiH, koja je bila zakazana za sutra, odgođena je za narednu sedmicu zbog gripa, odnosno bolesti pojedinih ministara, rečeno je Srni u Službi za informisanje Savjeta ministara. Novi termin održavanja sjednice biće naknadno utvrđen.

Dnevim redom sjednice bilo je predviđeno da Savjet ministara ponovo razmatra Informaciju o kršenju ustavnog prava Bošnjaka na slobodno korištenje i upotrebu “bosanskog jezika” u Republici Srpskoj. Ovo je peti put zaredom da se ova tačka nalazi u najavama dnevnog reda sjednica Savjeta ministara BiH. Pred ministrima su, između ostalog, trebalo da se nađu i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi, te Nacrt protokola između Ministarstva bezbjednosti BiH i MUP-a Srbije o sprovođenju člana 13 – 15 Konvencije o policijskoj saradnji u jugoistočnoj Evropi.

Savjet ministara trebalo je da razmatra i Prijedlog odluke o dopuni odluke o određivanju međunarodnih graničnih prelaza u BiH na kojima se mogu izdavati vize i Prijedlog programa rada Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH za ovu godinu, čiji je predlagač Agencija.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj