HARIS SILAJDŽIĆ GOST N1: Na pitanje hoće li se vratiti u politički život BiH nije želio odgovoriti!

Haris Silajdžić, bivši član Predsjedništva BiH, nakon nekoliko godina medijske šutnje, dao je ekskluzivni intervju za N1. “Puno sam govorio, puno me bilo u medijima i prepustio sam onima koji su sada u vlasti, da oni rade”, istakao je za N1.

S Harisom Silajdžićem u Ljubljani je razgovarala reporterka N1 Ana Mlinarić. On je govorio o svom povlačenju s medijske, ali i politilčke scene, trenutnoj političkoj situaciji u BiH, ali i budućnosti zemlje.

Koliko je na povlačenje utjecao gubitak izbora za mjesto u Predsjedništvu BiH? Govorilo se da je razočaran, ljut…

U BiH se ne radi o politici kao politici. Nismo ni Belgija niti Švicarska, tu se radi o budućnosti generacija koje dolaze. Zadatak je ostaviti normalnu zemlju iz koje se neće odlaziti, nego ostajati. Za to je potrebno napraviti situaciju koja sliči na normlanu. Ne znam koliko smo uspješni u tome“, rekao je u intervjuu za N1 Haris Silajdžić koji se sa javne scene povukao prije gotovo šest godina.

Na pitanje ima li namjeru vratiti se u politički život BiH nije želio odgovoriti, ali pomno prati političku situaciju  i dešavanja.

Za N1 je komentarisao i obilježavanje Dana RS istakavši da proslavljati početak, kako navodi, genocidnog djelovanja u Bosni nije dobro, ali u tome vidi plan nastavka velikosrpske politike 90-ih.

Silajdžić je otkrio da Hrvatska preko pristupnih pregovora BiH Evropskoj uniji želi riješiti pitanje Hrvata u BiH. Ističe kako to nije pitanje i uvjet u pregovorima, već unutardržavna stvar.

Intervju sa Harisom Silajdžićem pogledajte večeras u 20 sati na N1 televiziji.

 

(Global CIR/N1)

Komentiraj