BURNO U SRBIJI! Vučić: “Albanski specijalci pokušali su minirati dio pruge i isprovocirati sukob”

U subotu je iz Beograda, prvi puta u 18 godina, krenuo voz za Kosovsku Mitrovicu. Nekoliko sati nakon polaska dojavljeno je kako je na prugu postavljen eksploziv. Kosovska policija odmah je počela s provjerom 40 kilometara duge prige, a voz je zaustavljen u Raškoj, piše Blic.

Kosovski predsjednik Hashim Thaçi danas je pozvao nadležne institucije u Prištini da zakonskim mjerama zaustave voz zbog, rekao je, nacionalističkog obilježja u njemu koje je u suprotnosti s kosovskim Ustavom. Na vozu je na više jezika ispisano ‘Kosovo je Srbija’, a unutrašnjost je ‘ukrašena’ freskama iz srpskih samostana na Kosovu i Metohiji.

Nakon detaljnog pregleda pruge utvrđeno je da nije bilo postavljenog eksploziva.

O dojavi da se na pruzi nalazi bomba u subotu se oglasio i srbijanski premijer Aleksandar Vučić, koji je na vanrednoj konferenciji za novinare izjavio kako specijalne snage Albanije pokušale minirati dio pruge.

Poslali su svoje jedinice sa dugim cijevima na Jarinje. Tamo su trebali uhititi strojovođu i putnike. Srbi su se tada okupili i okružili albansku jedinicu. Albanci su mimo bilo čijeg odobrenja poslali 17 blindiranih oklopnih vozila sa specijalcima na sjever Kosova kako bi isprovocirali sukob. Moja je odluka da se naš vlak zaustavi u Raški kako bih sačuvao slobodu i živote naših ljudi”, rekao je na konferenciji Vučić.

Dodao je kako je jutros iz Beograda krenuo putnički vlak, a ne tenk ili oklopno vozilo. “Ovo je moja posljednja molba Albancima da ne pokušavaju napasti srpski narod oružjem na Kosovu i Metohiji. Srbija te napade neće dopustiti”, poručio je. Vučić je sazvao i hitnu sjednicu Ureda za koordinaciju službi sigurnosti.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj