NAKON TRI GODINE: Obustavljena podvodna potraga za Boeingom i 239 ljudi koji su nestali s njim

Nakon gotovo tri godine obustavljena je podvodna potraga za Boengim 77 Malaysia Airlines koji je nestao iznad Južno-kineskog mora.

Podvodna potraga za nestalim avionom Malaysia Airlines obustavljena je gotovo tri godine nakon što se letu MH370 izgubio svaki trag iznad Indijskog oceana. Potragu su do danas zajedno vodile Kina, Australija i Malezija.

‘Unatoč svim našim naporima i najboljoj mogućoj tehnologiji i znanosti, kao i savjetima i pomoći vrhunskih stručnjaka, nažalost, nismo uspjeli locirati avion . Odluka o obustavi potrage nije donesena jednostavno’, rečeno je u zajedničkoj izjavi triju zemalja

No, organizacija koja okuplja obitelji osoba nestalih sa avionom MH370 nezadovoljna je ovom odlukom. ‘Komercijalni letovi ne mogu samo nestati bez traga. Obustava potrage u ovoj fazi je neodgovorna’, stoji u njihovoj izjavi.

Boeing 777 Malaysia Airlinesa na letu MH370 nestao je s radara 8. marta  2014. godine iznad Južno-kineskog mora, manje od sat vremena nakon polijetanja iz Kuala Lumpura prema Pekingu. U avionu  je u trenutku nestanka bilo 12 članova posade i 227 putnika.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj