SAOPŠTENJE KCUS-a: Nije tačno da je dr. Dizdarević dobio otkaz, to je samo pismena opomena

Nakon što je jučer u javnost dospjela informacija o otkazu prof. dr. neurohirurgu Kemalu Dizdareviću na KCUS-u, za koji on smatra odgovornim direktoricu Sebiju Izetbegović, jer pojavile su se i nove informacije koje KCUS pojašnjava za N1.

Naime, kako navode iz ove ustanove, prof.dr. Kemal Dizdarević nije dobio otkaz, nego “pismenu opomenu pred otkaz koju je utvrdila Komisija KCUS-a na osnovu nalaza inspekcije ZZO KS”.

“Inspekcija je konstatovala niz nepravilnosti u praćenju bolovanja prof. dr. Kemala Dizdarevića kao i činjenicu da, dok je na bolovanju u KCUS-u, što mu se uredno plaća, radi privatno. Sam sebi piše bolovanje i slično”, navode iz KCUS-a.

Podsjetimo, Dizdarević je jučer za N1 pojasnio i tužbe koje je protiv direktorice Izetbegović podnio, no iz UKCS_a danas kažu da takve tužbe ne postoje.

U reagovanju iz Kliničkog centra također se osvrću na ponašanje dr. Dizdarevića te na sporne novce od strane EU te navode:

“Projekat mu je uredno potpisan za kliničko ispitivanje. Istina je da dr. Dizdarević ne dolazi na zajedničke jutarnje sastanke, da permanentno grubo vrijeđa svoje kolege, da neće da dođe u pripravnost iako je uredno plaćen za to i da radi privatno bez saglasnosti poslodavca”- navode za N1 iz ove ustanove.

 

(Global CIR/Depo)

Komentiraj