HITNE EVAKUACIJE: Tri zemljotresa pogodila centralnu Italiju

Tri zemljotresa pogodila su danas u kratkom vremenskom razmaku centralne dijelove Italije, a potres se osjetio i u Rimu gdje je u toku evakuacija pojedinih metro stanica. Poslednji, treći zemljotres bio je i najjači – 5,7 stepeni Rihtera.

Registrovan je na 110 kilometara sjeveroistočno od Rima, prenio je Rojters. Prethodno su registrovana dva zemljotres, jačine 5,4 i 5,6 stepeni po Rihterovoj skali. Agencije prenose da je prvi potres registrovan u 10.25 sati, a drugi 50 minuta kasnije. Ubrzo potom, uslijedio je i treći.

Italijanska agencija Ansa navodi da se pojedine metro stanice u Rimu evakuišu iz mjera predostrožnosti. Zasad nema izvještaja o eventualnoj šteti ili povrijeđenima.

Prema aplikaciji Lastquake, u posljednjih više od sat vremena Italiju je potreslo šest zemljotresa, od koji su tri jača.

Serija razornih zemljotresa potresla je prošle godine centralne dijelove Italije. Skoro 300 ljudi poginulo je u zemljotresu u avgustu 2016. Otežavajuću okolnost za oblast pogođenu zemljotresom predstavljaju snijeg i niske temperature, navodi Ansa.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj