‘LUDI PAS’ I ZVANIČNO NA ČELU PENTAGONA: Anonymusi zaprijetili Trumpu!

Budući ministar obrane u administraciji novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, general James Mattis, dobio je u srijedu zeleno svjetlo u parlamentu kao prvi dužnosnik Trumpove administracije. Generala Mattisa kao ministra obrane podržalo je senatsko povjerenstvo oružanih snaga, sa samo jednim glasom protiv.

Njegovo imenovanje još treba biti potvrđeno glasovanjem čitavog gornjeg doma Kongresa, formalnost koju treba brzo dovršiti kako bi se omogućilo generalu Mattisu da odmah preuzme dužnost, nakon što to učini Donald Trump u petak. General James Mattis (66), nadimka “Ludi Pas”, nekadašnji mornarički general, iskusan i karizmatični ratni vođa, ujedno je i intelektualac u posjedu bogate biblioteke, navodi France Presse.

Predstavnički dom Kongresa je već prije nekoliko dana dao svoju podršku generalu pristajući glasovanjem da preuzme vođenje Pentagona usprkos njegovu statusu nekadašnjeg vojnika. Američki zakon zabranjuje nekadašnjim vojnicima da postanu tajnici obrane unutar sedam godina nakon povlačenja iz aktivne službe. General Mattis umirovljen je 2013., a odlukom Predstavničkog doma izuzet je iz zakona o civilnoj kontroli američke vojske.

Anonymusi:  ‘Požalit ćeš naredne četiri godine!’

Istovremeno je hakerska skupina Anonymous objavila je zlokobno upozorenje novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu uoči njegove inauguracije, poručujući milijarderu da će “požaliti” naredne četiri godine. Grupa je na Twitteru pozvala sve svoje sljedbenike na akciju, upućujući ih da objave sve kompromitirajuće informacije o onome koji će “uskoro postati novi lider slobodnoga svijeta”.

Anonymusi su ponovili nedokazane tvrdnje da je Trump financijski i osobno povezan s ruskim mafijašima, trgovcima djecom i peračima novca. “Ovo više nisu 80. godine, informacije ne nestaju, sve su ovdje. Požalit ćeš naredne 4 godine @realDonaldTrump”, navodi se u twitu @YourAnonCentral, računu koji se koristi za širenje informacija među tom hakerskom skupinom.

Trump, koji je obično “brz na okidaču” na Tweeteru, za sada, čini se, ignorira ove prijetnje. Trump je već dugo na meti Anonymousa, ta mu je grupa objavila rat još u vrijeme njegove lanjske kandidature za predsjednika SAD-a.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj