(VIDEO) ZASTUPNICA DEMOKRATA U AMERIČKOM KONGRESU U POSJETI SIRIJI: Nedavno optužila Obaminu administraciju za finansiranje DAIŠ-a i Al-Kaidinih skupina u Siriji!

Tulsi Gabbard  zastupnica američkog kongresa koja je nedavno optužila Obaminu administraciju finansiranje DAIŠ-a i Al-Kaidinih skupina u Siriji, ove sedmice je posjetila Damask kako bi po saopštenju njenog ureda “utvrdila činjenica, promovisala i radila za mir “, piše Washington Post.

Gabbardin ured, koji nije najavio putovanje, rekao je da iz sigurnosnih razloga u javnost neće biti puštani nikakvi detalji o putu do njenog povratka, uključujući i to da li se susrela sa sirijskim predsjednikom Basharom al-Assadom.

“Ona je osjetila da je važno upoznati se s brojnim pojedincima i grupama, uključujući vjerske vođe, humanitarne radnike, izbjeglica i državne i društvene lidere”, rekla je glasnogovornica Emily Latimer  u priopćenju.

Članica Odbora za  vanjske poslova američkog Kongresa, Gabbard pozvala je administraciju da obustavi svu pomoć oružanim skupinama i prestane tražiti Assadovo svrgavanje, rekavši da je dosadašnja politika potkopavala borbu protiv DAIŠ-a u Siriji.

Njeni se stavovi podudaraju s onima novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa, koji je kazao kako bi borba protiv terorista trebala imati prioritet, te je pozvao na suradnju s Rusijom, Assadova glavnog inozemnog partnera.

‘Al-Kaida zapovijeda svakom pojedinom pobunjeničkom skupinom na terenu koja se bori u Siriji za svrgavanje demokratske sirijske vlade’

Hrabra zastupnica američkog Kongresa Tulsi Gabbard rekla je krajem godine na televiziji CNN u razgovoru “uživo” da američka Vlada financira DAIŠ i Al Kaidu. Prema predstavnici Havaja, prioritet Donalda Trumpa kao predsjednika bi trebao biti zaustaviti financiranje ovih terorističkih organizacija u najkraćem mogućem roku.

Zastupnica američkog Kongresa Tulsi Gabbard je u direktnom obraćanju javnosti rekla:

“Volim svoj posao. Stanovnici Havaja su me ponovo izabrali u studenom jer radim dobro svoj posao. Moj cilj je razgovarati s novoizabranim predsjednikom Trumpom konkretno o situaciji u Siriji i posljedicama eskalacije promjene režima koje SAD podržava zajedno sa zemljama poput Saudijske Arabije, Katara i Turska i eskalacije nakon zabrane letenja ili uvođenja sigurne zone.

Pozivam Donald Trumpa da hitno stane na kraj ratu za promjenu režima, da zaustavi financiranje izravno i neizravno skupina koje rade sa DAIŠ-em i Al-Kaidom te da se zaustavi usmjeravanje dolara, oružja i pomoći drugima koji izravno podržavaju terorističke skupine koje bi trebale biti naši neprijatelji protiv kojih bi se trebali boriti.”

Kad ju je komentator pitao da li je ona sugerira da SAD financira ove terorističke skupine, ona je rekla je da financiraju.

“Ja ne samo da to sugeriram. To je realnost u kojoj živimo. Ako vi ili ja osiguravam novac, oružje ili podršku grupi kao što je Al-Kaida ili DAIŠ, mi bismo bili bačen u zatvor. Međutim, američka vlada pruža novac, oružje, informacije, pomoć i druge vrste podrške direktno preko CIA-e tim skupinama koje rade sa i su povezane s al-Kaidom i skupinom DAIŠ.”

CNN-ov novinar ju je zatim pitao za potvrdu činjenica koje je izrekla:

“Republikanac Gabbard je rekao: ‘Postoje brojni izvještaji iz izvora vijesti da su pobunjeničke skupine formirale saveze sa Al Kaidom u Siriji. U biti, Al-Kaida zapovijeda svakom pojedinom pobunjeničkom skupinom na terenu koja se bori u Siriji za svrgavanje demokratske sirijske vlade’”.

“Dokazi su pokazali opet i opet da mi izravno i neizravno podupiremo ove skupine koje su srodne ili partnerske sa Al Kaidom i DAIŠ-em, i rade na svrgavanju sirijske vlade i Assada kroz podršku zemljama poput Saudijske Arabije, Turske i Katara.”

Pogledajte video ove hrabre zastupnice američkog Kongresa koja je bila aktivno uključena u kampanji Bernija Sandersa.

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj