RAZGOVOR NAKON INAUGURACIJE: SAD nastavljaju sa snažnom podrškom BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak večeras je, neposredno nakon završetka ceremonije inauguracije američkog predsjednika Donalda Trampa, razgovarao sa ambasadoricom SAD-a u BiH Maureen Cormack.

Ministar Crnadak je uputio čestitke novoizabranom predsjedniku SAD-a na preuzimanju dužnosti i, uime BiH, novoj američkoj administraciji poželio uspješan četverogodišnji mandat.

Crnadak je naglasio da su SAD važan partner za BiH i da se nada da će se u naredne četiri godine nastaviti sa razvojem dobrih bilateralnih odnosa između dvije zemlje.

Ministar Crnadak i ambasadorica Cormack su tokom razgovora konstatovali da će SAD nastaviti sa snažnom podrškom ekonomskom razvoju BiH, borbi protiv korupcije, kao i procesu evropskih integracija BiH.

“Kao zemlja koja je najzaslužnija za Daytonski sporazum i zemlja koja poštuje daytonsko uređenje BiH, Republiku Srpsku i Federaciju BiH, sva tri konstitutivna naroda, kao i svakog pojedinca u BiH, uvjeren sam da će SAD sa novom administracijom, na čelu sa predsjednikom Trampom, nastaviti da pružaju snažnu podršku reformama i boljem životu svih ljudi u BiH”, zaključio je Crnadak, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj