‘SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVE’: Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Vučića

Šestorica visokih dužnosnika EU-a, Hrvatske, Srbije, Austrije i Ukrajine fotografirali su se u Davosu u pozi koja šalje poruku ‘svi za jednog, jedan za sve’.

Fotografiju, na kojoj su hrvatski premijer Andrej Plenković, srpski premijer Aleksandar Vučić, austrijski šef diplomacije Sebastian Kurz, Ukrajinci Pavlo Klimkin i Petro Porošenko s europskim povjerenikom Johannesom Hahnom, objavio je Hahn na svom Twitteru.

Istaknuo je da je EU privržena prijateljima i spremna im pružiti geopolitičku podršku i pomoć u provođenju reformi. Inače, oni su danas na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu sudjelovali na panelu pod nazivom “Susjedska politika EU”.

Hahn je naveo da je stabilizacija Zapadnog Balkana i njegovo približavanje EU zajednički cilj. “Članstvo u EU je strateški cilj. Ne ostavljate nas same na našem uglu”, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Plenković je rekao da Hrvatska dijeli privrženost proširenju EU-a i upozorio da se ne smije otvarati prostor za populiste, dok je ukrajinski predsjednik Petro Porušenko rekao da Ukrajina ostaje čvrsto na putu ka EU, ali i da se EU mora držati svog dijela dogovora.

 

 (Global CIR/Agenccije)

Komentiraj