LAGANE POBJEDE: Rukometaši Francuske i Norveške u četvrtfinalu SP

Rukometne reprezetacije Francuske i Norveške plasirale su se u četvrtinale Svjetskog prvenstva. 

Domaća selekcija Francuske u Lilleu je u osmini finala pobijedila Island sa 31:25 (14:13), dok su rukometaši Norveške u Albertvilleu bili bolji od Makedonije sa 34:24 (12:10).

Prvi strijelac Francuske bio je Michael Guigou sa šest golova, po pet golova su  dodali Nedim Remili i Ludovic Fabregas, dok je Runar Karason sa sedam golova predvodio Island.

Francuska će u četvrtfinalu u utorak također u Lilleu igrati protiv boljeg iz susreta Bjelorusija – Švedska koji je na programu u nedjelju.

U susretu Norveška – Makedonija po šest golova za pobjedničku ekipu postigli su Magnus Jondal i Eivind Tangen, po pet su dodali Sander Sagosen, Bjarte Myrhol i Kristian Bjornsen, dok su u sastavu Makedonije najefikasniji bili Kiril Lazarov sa šest i Stojanče Stoilov s pet golova.

Norveška će u četvrtfinalu u utorak također u Albertvilleu igrati protiv boljeg iz meča Danska – Mađarska koji je na programu u nedjelju.

Danas su na programu još utakmice Rusija – Slovenija (Pariz) i Brazil – Španjolska (Montpellier), dok će u nedjelju igrati Mađarska – Danska (Albertville), Bjelorusija – Švedska (Lille), Njemačka – Katar (Pariz) i Hrvatska – Egipat (Montpellier).

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj