(VIDEO) ZAVRŠEN SASTANAK U BEOGRADU: Ovo su konkretni detalji dogovora Zvizdića i Vučića

Izuzetno uspješan sastanak u Beogradu između delegacija Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije. Novinarima su sa nakon sastanka obratili premijeri Aleksandar Vučić i Denis Zvizdić. Kazali su kako su razgovarali o svim aspektima odnosa Srbije i Bosne i Hercegovine. Vijesti.ba doznaju neke od dogovorenih detalja.

Dogovoreno je da će u narednih 30 dana biti dogovorena trasa brze ceste autoputa Sarajevo – Beograd, ili preko Tuzle i Bijeljine, ili preko Goražda i Višegrada), te isto tako zelježničke pruge Sarajevo – Beograd.

Premijer Vučić i Vlada Srbije podržali su prijedlog da se u Sarajevu osnuje Regionalni centar za mobilnost i vještine, što je zapravo balkanski ERASMUS+ za studente, profesore i državne službenike.

Dogovorena je i podrška organizaciji turističkog foruma u Beogradu 26. januara, kao i zajednički nastup na sajmu turizma u Saudijskoj Arabiji i Dubaiju.

Osim ovoga dogovoreno je i jačanje trilaterale BiH -Srbija -Turska plus Hrvatska, a data je puna podrška Srbije suverenitetu, integritetu i međunarodnom pravnom subjektivitetu BIH.

(Kurir TV) UŽIVO IZ PALATE SRBIJA: Vučić i Zvizdić se obraćaju medijimaOpširnije na: http://bit.ly/2j4pzNM

Publié par Kurir sur lundi 23 janvier 2017

Vučić nasmijao Zvizdića

Govoreći o potrebi za mirom, stabilnošću i dobrosusjedskim odnosima premijer Srbije Aleksandar Vučić je kazao kako je sretan jer srbijanski i bh. političari nastupaju zajedno u inostranstvu.

Kako sam sretan što za nekoliko dana Ljajić, koji predstavlja Srbiju i Šarović, koji predstavlja BiH, idu u Saudijsku Arabiju – zajedno. Mi imamo i zajedničko predstavništvo u Istanbulu u Turskoj. Republika Srbija i Republika Bosna i Hercegovina, da mi Hercegovci ne zamjere“, kazao je Vučić te nastavio sa šalom na račun Zvizdića:

Malo je Zvizdiću vas Hercegovaca, ali ste dobro raspoređeni svuda, i u Srbiji i u Bosni i Hercegovini.

 

(Global CIR/Vijesti.ba/N1/Kurir.rs)

Komentiraj