KOMPLETIRA SE TRUMPOV TIM: Odbor Senata podržao Tillersona za državnog sekretara SAD-a

Odbor za vanjske poslove američkog Senata tijesnom većinom potvrdio je imenovanje Rexa Tillersona za novog američkog državnog sekretara. 

Senatori u odboru dali su 11 glasova ‘za’, a deset ih je bilo protiv. Svi su republikanci glasali za Tillersona  a demokrati protiv. Nakon odbora, imenovanje Tillersona još mora ići i na sjednicu čitavog Senata.

Bivši direktor ExxonMobila nedavno je devet sati govorio pred odborom, a njegove izjave pokazale su da na nekim područjima odstupa od stajališta predsjednika Donalda Trumpa. On je izjavio da se ne protivi Transpacifičkom trgovinskom partnerstvu (TTP) iz kojeg je Trump u ponedjeljak službeno povukao Sjedinjene Države.

Tillerson je također Meksiko nazvao “dugogodišnjim prijateljem i susjedom svoje zemlje”. Trump je najavio gradnju zida na granici s Meksikom, a meksičke imigrante nazvao trgovcima droge i silovateljima. Tillerson je naglasio da razmimoilaženje s Trumpom oko nekih ključnih pitanja ne znači da bi bio u nesuglasju s Bijelom kućom, prenosi Hina.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj