REAKCIJA NA TRUMPOVE POTEZE! Madeleine Albright: Upisat ću se kao muslimanka!

Bivša sekretarka Sjedinjenih Američkih Država Madeleine Albright je na Twitteru napisala da je spremna upisati se kao muslimanka iz solidarnosti prema pripadnicima ove religije u SAD-u.

Albright je odrasla kao kršćanka, a kasnije je došla do saznanja da potiče iz jevrejske porodice.

“Odrasla sam kao katolkinja, postala sljedbenica Episkopalne crkve, a saznala sam kasnije da mi je otac Jevrej. Iz solidarnosti sam spremna da se registrujem kao muslimanka”, istakla je Albright na društvenoj mreži Twitter.

Ova objava na društvenoj mreži je uslijedila kao reakcija nakon što je novi američki predsjednik Donald Trump potpisao izvršnu naredbu o ograničavanju izdavanja viza za izbjeglice.

Albright je u drugoj objavi na Twitteru istakla da Amerika mora ostati otvorena za ljude svih vjera i porijekla, uz hashtag, “dobrodošle izbjeglice”.

Jedna od Trumpovih naredbi ograničava imigraciju i dolazak u SAD za korisnike viza iz Iraka, Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena, objavio je Washington Post i dodao kako građani mnogih od tih država već imaju velike probleme za dobijanje američke vize.

 

(Global CIR/RSE)

1 Komentaron this Post

  1. Krepaj veštice !!! Nadam se da djavo čuva mesto za tebe.

    Reply

Komentiraj