RUSKI PREDSJEDNIK: Pojačati borbenu sposobnost vojske!

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je danas na jačanje borbene sposobnosti vojske, uključujući skraćenje roka razmještanja vojnih jedinica.

“Veliki je značaj kopnenih snaga zajedno sa avijacijom i mornaricom u vojnim sukobima. Naš zadatak je da im obezbijedimo najbolju, savremenu opremu i da značajno povećamo njihovu borbenu sposobnost”, rekao je Putin, a prenosi “Sputnjik”.

On je dodao da je mobilnost jedan od glavnih indikatora efikasnosti kopnenih snaga tokom prebacivanja trupa na velike udaljenosti, kao i njihovo brzo razmještanje. Putin je rekao da se nada da će ruske oružane snage biti značajno pojačane novim multifunkcionalnim borbenim avionom “MiG-35”, čiji su probni letovi počeli.

Ruski predsjednik izjavio je da novi borbeni avion ima poboljšane karakteristike, da je opremljen najmodernijim oružjem i da može da prati 10 do 30 meta.

Hakerski napad na Rusku gardu

Sajt Ruske garde bio je meta sajber napada, saopšeno je iz resora. Prekid rada sajta je počeo juče oko 15 časova. Stručnjaci su utvrdili da je sajt bio meta „intenzivnog DDoS-napada sa mnogobrojnim zahtjevima mreže koji su isprovocirali potpuno opterećenje resursa servera i prekid rada sajta“, navodi se u saopštenju.

U dva sata noću otkriveno je i blokirano 450 unikatnih Aj-Pi adresa sa kojih su bili izvedeni napadi. Kasnije je njihov broj porastao do 7,8 hiljada. U ovom trenutku specijalisti izvode kontramjere za odbijanje napada i početak rada sajta, saopštio je načelnik glavne uprave za komunikacije Ruske garde general-major Aleksej Beljakov.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj