POZNATA IMENA: Pročitajte ko će naredne sedmice birati novog gradonačelnika Sarajeva

Centralna izborna komisija BiH potvrdila je rezultate posrednih izbora za Gradsko vijeće Grada Sarajeva iz četiri općinska vijeća. Mandati su dodijeljeni za 28 novoizabranih vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva, nakon čega su se stekli uvjeti za konstituisanje Gradskog vijeća.

Vijećnici iz Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo su Abdulah Skaka, Adnan Talić, Almedin Miladin, Dado Stojnić, Vedran Dodik, Vibor Handžić i Srđan Simonović, a iz Općine Centar Samir Fazlić, Katica Velija, Sead Srna, Nihad Uk, Nuko Grebović, Tea Dreković i Miro Lazović.

Također, mandati su dodijeljeni vijećnicima iz Općine Novo Sarajevo i to Hazimu Bahtanoviću, Srđanu Srdiću, Barbari Peleš Stroil, Miroslavu Živanoviću, Igoru Gavriću, Reufu Hafizoviću i Snežani Omukić, a iz Novog Grada Edini Gabeli, Lani Velić, Saneli Fijuljanin, Enesu Pešteku, Bajri Biberu, Toniju Vukadinu i Miri Jurić.

Očekuje se da konstituirajuća sjednica bude održana početkom februara, kada bi trebao biti izabran i novi gradonačelnik. Najizvjesnije je da će to biti Abdulah Skaka, kandidat SDA, obzirom da uživa podršku većine u novom Gradskom vijeću. Skaka je aktuelni dogradonačelnik Sarajeva.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj